Zoetermeer.jpg

Zonnepanelen
Zoetermeer

Tegenwoordig zie je ze overal zonnepanelen verschijnen op de daken in Zoetermeer. Maar wat kost dat nu en wat kan je er mee verdienen?.

Energie opbrengst in
Zoetermeer

Zonnepanelen worden gelukkig steeds goedkoper en de stroomopbrengst per paneel steeds hoger. Hierdoor zijn er niet veel zonnepanelen meer nodig op het dak (of schuur) van je woning, om te voorzien in je eigen stroombehoefte.

 

Een gemiddeld huishouden gebruikt ongeveer 2800 kWh per jaar aan stroom. De huidige panelen produceren per stuk ongeveer 300 kWh per jaar. Je zou dus met 10 panelen al ruim voorzien in je eigen stroombehoefte.

zonnepanelen zoetermeer

Wat zijn de kosten voor zonnepanelen in Zoetermeer?

Een set van 10 zonnepanelen kost bij Tek Power ongeveer € 3600,00 inclusief montage. Dit bedrag is exclusief BTW. De BTW krijgt u terug van de belastingdienst. Eigenlijk is de BTW teruggaven een vorm van subsidie. Nu de prijzen van zonnepanelen sterk gedaald zijn, komt daar wellicht binnenkort een einde aan.

 

Het is dus verstandig om op tijd de aanschaf van zonnepanelen te overwegen, voordat deze subsidie gaat verdwijnen. De prijs van de installatie is een complete prijs. Dat betekend dat de panelen werkend worden opgeleverd.

zonnepanelen-vergelijken.jpg

Besparen op energiekosten

Je bespaard de kosten voor het stroomverbruik die je normaal zou betalen aan het energiebedrijf. In Nederland betaal je ongeveer € 0,23 per kWh, dat betekend per jaar:

 

2800 kWh x € 0,23 = € 650,00.
Je verdient de investering dan in 5 jaar terug.

 

De panelen zijn echter gemaakt om zeker 25 jaar te functioneren. Er zit zelf gemiddeld 15 jaar garantie op de panelen. Bij een investering van € 3400,00, verdien je dus € 650,00 per jaar, dat is wat anders als 0,2% rente bij de bank!

zonnepanelen-kosten-terugverdientijd.jpg

Bereken hoeveel zonnepanelen u nodig heeft

zonnepanelen-verbruik-aantal-som.jpg

de groene gedachten

De zonnepanelen leveren natuurlijk ook een enorme milieuwinst op. Voor je stroomverbruik is er nu immers geen kolen of gascentrale meer nodig. Dit alles draagt bij aan de co2 reductie.

Alleen in Zoetermeer?

Wij leveren niet alleen zonnepanelen in Zoetermeer! Ook in LeidenAlphen aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, en Lisse werken wij aan een groenere toekomst. Wist je dat je bijvoorbeeld ook voor laadpalen, infrarood panelen en zelfs carports met zonnepanelen!

TEK POWER B.V.

Zonnepanelen in Zoetermeer

Kvk: 757 03 564

Tel: 071 204 8655

Mail: Info@tekpower.nl
 

Contact

Vul hier uw gegevens in